tirsdag den 30. april 2013

Kl. 18.00:

Løb en tur rundt Fiskerhuset i Boller. Efter dagens frokost med stegt flæsk og persillesovs, var jeg tvunget til at komme afsted.

Løb km 4 og km 9 med tider lige under 4 min., hvilket passede mine ben udemærket. Det var kun på den sidste del af stigningen på Nordrevej at jeg kunne mærke lidt effekt fra forrige søndags Hamburg marathon. Specielt højre lår/lysken havde lidt udfordring med stigningen, men intet alvorligt.

Trods solskin og årstiden en kold tur i moderat tempo.

11 grader, solskin og kold vind fra nordvest.

I alt 9,8 km med 4:34 min/km i snit.

søndag den 28. april 2013

Kl. 09.30:

Cyklede en kort tur. Skønt endelig st komme tilbage på de danske landeveje. Det var en kold og let blæsende tur. Kunne dog ikke køre i eftermiddag grundet AC Horsens hjemmekamp, hvorfor jeg måtte tidligt ud.

Rundede Hornsyld, Rårup og Brund, før jeg kørte ad Bollervej hjem med Finn Schmidt. En god og afslappende tur.

I alt 35,1 km.

lørdag den 27. april 2013

Kl. 13.00:

Løb en tur rundt om Bygholm Sø med Amalie og Jan Haughuus. Selvom det var meningen at vi skulle løbe en restitutionstur, så blev der alligevel fra tid til anden sat tempo på af Amalie.

En god tur i godt vejr.

14 grader, solskin og let vind fra vest.

I alt 8,0 km.

fredag den 26. april 2013

Kl. 11.00

Løb en restitutionstur til Fiskerhuset i Boller med Amalie og Jan Haughuus. Vi skulle alle lige have rystet benene efter weekendens Hamburg Marathon.

En god og hyggelig tur.

Løber igen i morgen en afslappende tur.

7 grader, overskyetog let vind fra vest.

I alt 9,8 km.

tirsdag den 23. april 2013

Euromoney konference Berlin.

Mine ben er stadig lidt ømme.

mandag den 22. april 2013

Løbsberetning Hamburg marathon 2013:

Mit eget løb forløb stort set efter planen. Ingen fokus på tiden, grundet sidste weekends feber, men blot et fokus på at få et godt løb. Løb derfor ud i et tempo som jeg synes passede meget godt, uden at se på uret hvad det så var. Første gang jeg så en tid var ved 10 km på den officiele tidtagning. Næste gang ved 20 km og halvmarathon. Næste gang var først ved mål! På intet tidspunkt checkede jeg mit ur for tid.

Smed min vindvest efter 28 km, først da havde solen fået en del magt. Beholdt min løbehue på helt til mål. De sidste ca. 5 km kunne jeg dog godt have løbet uden den lange trøje under singleten, men med ærmerne trukket let op, så gik det.

Mine 5 km splits spænder fra 21:50 min (5-10km) til 22:27 (25-30km). Mine 10 km splits ligger fra 43:50 min (0-10km) til 44:46 min (20-30km).

Runder halvmarathon i 1:32:39 og afslutter i 1:33:29. Kun 50 sekunder langsommere.

Tager de sidste 2,195 km i 4:08 min/km i snit (incl. stigningen fra km 41 til 42), men løber mig ikke fuldt ud.

Alt i alt et meget stabilt løb, hvor jeg havde håbet på mere intensitet og højere fart. Det må komme til Berlin marathon i stedet.

søndag den 21. april 2013

Så kom vi i mål.

Et rigtig godt løb i solskin og let vind, men med lave temperaturer. Det dog ikke helt så koldt som forventet. Stort tak til supporterne Alexander og Berit Haughuus ;-) Uden dem ville løbet ikke have forløbet så godt.

Løb omkring 3:06, det samme gjorde Jan Haughuus. Vi løb sammen i mål.

Debutanten Amalie Haughuus løb et fantastisk første marathon i den meget imponerende tid 3:34:42. Helt utroligt. Hvad kan det ikke blive til?

Se løbsberetning mandag.
Så går det løs. Vejrudsigten lover 0 grader fra start men solskin. Ikke nok til singlet alene.

 Vi er alle 3 klar til start efter morgenmad på hotellet kl. 06.00. Søster og nevø Haughuus er supporter og støtter os ved Jyske Bank Hamburg efter 15,5 km og igen 2 km senere samt start- og målområdet.

Beretning efter løbet følger.

lørdag den 20. april 2013

Startnummeret er hentet. Chip er checket. Vand- og energiflasker er klar til aflevering senere. Vejret er skyfrit med høj solskin men det er koldt. Så mangler vi bare lige lidt flere varmegrader før alt er perfekt.

Uanset hvad formen siger, så bliver det et godt løb i en by der har styr på organisationen.

fredag den 19. april 2013

Turen går mod Hamburg, men først Outlet i Neumunster. Ingen træning før løbet søndag.

torsdag den 18. april 2013

Jeg har valgt at undlade dagens tur. Med de sidste 2 dages indsats in mente, mener jeg at det er bedst hvis jeg holder helt fri til på søndag.

I morgen går turen til Hamburg.

I år var det nemlig planlagt at tage afsted en dag tidligere for at få en bedre optakt end den hektiske lørdag normalt. Nu med de skader og sygdom der har været frem til sidste weekend, er fokus blot på et godt løb samt debut til Amalie Haughuus.

onsdag den 17. april 2013

Kl. 17.35:

Løb samme tur som i går. Selvom det ikke var lige så hårdt som i går, så var der langt fra tale om nogen afslappende tur. Jeg er slet ikke i nærheden af at have noget overskud på noget tidspunkt på ruten elle som jeg havde på samme tidspunkt før sidste års Hamburg marathon.

Det tegner ikke godt til på søndag.

16 grader, overskyet og let vind fra sydvest.

I alt 6,6 km.

tirsdag den 16. april 2013

Kl. 18.00:

Gud ske tak og lov for at det ikke var i dag at jeg skulle løbe marathon. Det som jeg troede ville blive en let tur blev en noget hårdere tur end ventet. Weekendens forkølelse og feber har åbenbart haft en større indvirkning end jeg troede. Efter 4 km og op ad Nordrevej var intet, absolut intet, at skyde med. Det blev bare en tur der galt om at komme rundt. Og så selv om det kun var lidt over 6 km som skulle løbes efter planen.

11 grader, overskyet og en del vind fra sydvest.

I alt 6,6 km.

mandag den 15. april 2013

Træningsfri. Forkølelsen har stadig et for godt tag i mig. Desuden har det sat sig på lungerne med vejrtrækningsproblemer til følge.

søndag den 14. april 2013

Desværre ..... Heldet var ikke med mig.

2013 Lottery and Legacy Winners Announced

http://www.ironman.com/triathlon-news/articles/2013/04/2013-lottery-and-legacy-winners.aspx#axzz2QMuZg6Md
Kl. 10.00:

Selv om jeg stadig var mindre feberramt valgte jeg at løbe en tur. Planen hed 18 km i meget afslappet tempo og jeg kom da også nogenlunde ok afsted. Vejret var godt og turen op ad Bjerrevej føltes dog lidt hårdere end normalt. Det samme gjorde Nordrevej og vejen rundt om Boller Slot. Efter 7 km i meget afslappende tempo var der udsolgt, og det galt nu bare om at komme hjem i nogenlunde sikker stil. Afkortede derfor ruten og løb direkte ad Bollerstien hjem.

Selvom jeg her til morgen følte mig bedre tilpas end i går, så er der stadig noget feber i kroppen. Turen hjalp desværre ikke og aldrig har jeg sendt så meget snot ud af kraniet under en løbetur. Ikke godt for mine medløbere på søndag hvis jeg stadig er lige så forkølet ;-)

Nu 3 timer  og en panodil senere er jeg ved at komme til live igen. Ikke den helt optimale forberedelse ugen før et marathon!

7 grader, solskin og let vind fra øst.

I alt 14,9 km i meget afslappende (men under omstændighederne hårdt) tempo.

lørdag den 13. april 2013

Træningsfri som planlagt, men jeg er også megt forkølet og mat i kroppen. Helt feberfri er jeg ikke.

I morgen forhåbentlig en "længere" tur.

fredag den 12. april 2013

Træningsfri som sædvanlig.

Heldig for det for jeg har fået den ondeste forkølelse. Derfor er der også dømt træningsfri i morgen og først søndag er der planlagt ca. 18 km.

torsdag den 11. april 2013

Kl. 18.30:

Endnu en dag med samme tur. Ganske udemærket tur i afslappet tempo. Der skal trappes ned til næste søndag.

Igen en kold tur med gusten østenvind. Jeg håber der bliver varmere og mindre vind under Hamburg Marathon.

4,5 grader, overskyet og kold vind fra øst.

I alt 9,8 km.

onsdag den 10. april 2013

Kl. 18.15:

Løb samme tur som i går. Idag uden smerter i nakken. Igen en meget kold tur op mod vinden og jeg fik først kontrol med pulsen på vej hjem ad Bollerstien.

1,5 grader, slud og en kold vind fra øst.

I alt 9,8 km.

tirsdag den 9. april 2013

Kl. 18.15:

Løb en tur omkring Fiskerhuset. Kæmpede med smerter lig sidestik i nakkemuskulaturens højre side de første 4 km. Havde derefter medvind hjem ad Bollerstien. Med en lang tur i weekenden på omkring de 18 km, enten lørdag eller søndag er der nu kun 20 km tilbage til de kommende hverdage. Planlægger derfor 2 ture de næste par dage magen til denne.

6 grader, solskin og en kold vind fra øst.

I alt 9,8 km.

søndag den 7. april 2013

Kl. 11.45:

Selvom jeg har nået ugens antal af km, så ville jeg alligevel lige snuppe en let runde omkring Fiskerhuset efter at have set Paris Marathon. Løb derfor ad Bollerstien først og hjem ad Nordrevej. Hele vejen op af Nordrevej fik jeg hagl ind fra siden. Vinden var nu gået helt i vest.

Med 82 km for ugen, som var ca. 17 km mere end planlagt er jeg klar til de sidste 2 ugers nedtrapning.

6,5 grader, overskyet/hagl og en hård vind fra vest.

I alt 9,8 km.

lørdag den 6. april 2013

Kl. 11.00:

Løb en tur til Brugsen i Glud. Det viste sig at vinden kom fra syd/sydøst på vejen derud. Derefter vendte den til syd/sydvest på hjemturen. Skønt med modvind begge veje.

Fik problemer med min højre svangsene på turen hjem og den har været øm efterfølgende. Måske overbelastet af den seneste tids træning. Nu skal den have lidt ro under nedtrapningen.

6,5 grader, overskyet/solskin og let vind fra skiftende retninger.

I alt 22 km.

torsdag den 4. april 2013

Kl. 11.30:

Valgte at løbe en tur uden fokus på uret. Skulle egentlig have været til svømning, men vejret er bare for godt til ikke at løbe.

Løb ad Nordrevej til Boller og en tur rundt om slottet. Hjem ad Bollervej for at undgå en smadret Bollersti. Rundt om Bellisalle som afslutning.

7 grader, solskin og kold vind fra NØ.

I alt 9,8 km.

Se selv hvor godt vejret er. Der mangler blot 20 grader :-)

onsdag den 3. april 2013

Kl. 11.30:

Løb en tur i det skønne vejr. Turen gik over Bjerre, Stenderup og hjem ad Ørnstrup Møllevej. En dejlig men kold tur. Min krop er dog nu mærket efter 110 km på 7 dage. Jeg nåede målet og begynder nu 18 dages nedtrapning til Hamburg Marathon den 21/4.

7 grader, solskin og kold vind fra øst/nordøst.

I alt 15,4 km.

tirsdag den 2. april 2013

Kl. 14.00:

Løb en kort tur omkring Fiskerhuset i Boller. Skoven og stien var næsten fri for is og sne, men tilgengæld er skovbunden og stien nu meget blød.

Der skulle gå næsten 8 km før jeg følte at benene bevægede sig som jeg ville. Mere end 95 km de sidste 6 dage har haft en effekt. Jeg kører stadig på ugen ud og trapper herefter ned de sidste 14 dage frem mod Hamburg marathon den 21/4.

7 grader, solskin og let kold vind fra nordøst.

I alt 9,8 km.

mandag den 1. april 2013

Kl. 11.00:

Havde egentlig håbet på at være på Fuerteventura idag og en uge frem, men afbudsrejserne var for dyre. Og efter de sidste 9 dages intensive løbeture, havde jeg planlagt at i dag skulle jeg en tur i svømmehallen, men det skønne solskinsvejr trak i mig for en løbetur.

Løb derfor ad Omfartsvejen til Bygholm og en tur rundt om søen. Der er stadig sne/is på vejen inde i skoven omkring orienteringsløbernes klubhus. Derefter hjem forbi Kystens Perle og Omfartsvejen samt Strandkærvej hjem.

6 grader i solen, solskin og en kold vind fra nord. (Der var minus 5 grader i morges kl. 7.00).

I alt 15,1 km i afslappende tempo.