mandag den 30. april 2012

Kl. 11.30:
Vi må have have taget sommervejret med hjem fra Hamburg. Trods ømme lårmuskler, så skal cyklen luftes.

Kørte den lille rute over Hornsyld, Gramrode, Skjold og Sejet. En god tur med mulighed for opløsning af lårmusklerne. Kunne dog uden det store besvær træde 40 km/t i medvinden ind fra Sejet.

18 grader, solskin og let vind.

I alt 35 km med 30 km/t i snit.

søndag den 29. april 2012

Kl. 05.45: For 2. nat i træk har jeg næsten ikke sovet. Nu er der morgenmad og så må vi se hvad løbet bringer. Startgruppen er C og jeg løber i venstre side af vejen i starten. Mere følger efter løbet.

Kom rundt i 3:05:45, ca. 10 min. bedre end ventet. For første gang i år har jeg løbet med så hurtige min/km tider på halvmarathon. Kunne mærke at jeg var ved være tæt på sidste års form, men stadig manglede noget. Forsøgte dog at følge med 3 timers ballonen, dog uden held. Der var ganske enkelt ikke kræfter til at ligge og slås om pladser og kaos ved hver flaskedepot.

Alt i alt et godt løb.

Fandt dette billede på NDR's hjemmeside.

I alt på dagen, 42,4km i 4,22 min/km. og i tiden 3:05:45 (1/2 marathon i 1:30:04).

Evaluering af ugen:

Jeg mangler stadig noget for at være i fuld løbeform. Undrer mig over mit søvnbesvær det seneste dage.

Løb: 62,4 km
Svøm: 1,0 km
Cykel: 0 km

lørdag den 28. april 2012

Kl. 21.00: Startnummer er afhentet og sat på trøjen. Flasker er blevet afleveret. Pasta er blevet indtaget både til Pasta Party og til aftensmad. Det 5 meter høje "sejl" i målområdet er blevet stillet op. Ser nu blot frem til at komme i startbåsen i morgen.

Vores sejl var det største!

fredag den 27. april 2012

Kl. 18.00 Har lige gjort et par flasker klar til søndagens løb. Det ser ikke ud til at blive nært så varmt som lovet. Godt for det. Har cola på km 25 og km 30. De øvrige er alene med vand.

torsdag den 26. april 2012

Kl. 10.15:
Luntede 8 km som i tirsdags. Så er alle løbsforberedelser på plads og der er ikke mere der kan gøres inden løbet på søndag. Nu mangler blot de praktiske ting inden afgang lørdag.

Sidder med en fornemmelse af at der ikke er noget der stemmer som det skal. Om det er selve træningen, udstyret eller planlægningen af sæsonen ved jeg ikke. Men det er vel den samme tanke som kommer før en stor præstation.

Hvad angår gennemførte km, så viser mit 910 XT ca. 687 km.
Distancen er fra jeg tog uret i brug den 24. januar. Fra nytår og indtil da, har jeg vel løbet mellem 40-50 km om ugen, så hvis jeg siger 120 km er jeg ikke helt ved siden af.

Det betyder at jeg har ca. 800 km i benene inden Hamburg, hvilket er på niveau med sidste år. Det år hvor jeg alene koncentrerede mig om løb var jeg over de 1.000 km. Lad os nu se hvad løbet viser på søndag.

Under alle omstændigheder, så medbringes iPad'en for løbende opdatering før og efter løbet.

10 grader, overskyet, og en del vind.

I alt 8 km.

Kl. 13.00:
Valgte at tage en tur i svømmehallen for at løsne benmusklerne op. Kan ikke svømme i aften eftersom jeg skal se pokalsemifinalen mellem AC Horsens og HB Køge på Casa Arena.

Tog mine nye Maru svømmebukser med for at teste dem. Det er bare første klasse bukser.
I alt 1,0 km.

onsdag den 25. april 2012

Kl. 13.34:
Løb blot 6 km afslappende tur rundt om Nordrevej/Bollervej. Skulle blot ud og løsne musklerne lidt op. Der var ikke der store at bemærke hertil. Under alle omstændigheder bliver det spændende på søndag, på  trods af at det er 6. gang jeg løber Hamburg Marathon.

Vejrudsigten er ændret lidt. Nu er det overskyet og et par og tyve grader der loves for løbsdagen.

12,5 grader, overskyet og meget lidt vind.

I alt 6 km.

Valgte at gøre konkurrencecyklen klar til næste måneds træningslejr under Ironman Lanzarote. Har derfor sat navn på cyklen. Er klar til at teste den efter Hamburg og inden Giro'en i Horsens.

tirsdag den 24. april 2012

Kl. 17.45:
Nedtrapningen er nu rigtig begyndt. Havde ondt i brystet i venstre side, ondt i højre knæ og ondt i højre achillessene under dagens afslappende 8 km tur. Ja, det er jo rigtig nedtrapningsnerver vi ser her.

Ikke meget at bemærke, udover at jeg stadig har hue på under turen. Derrfor vil søndagens marathon blive meget varmt hvis vejrudsigten med 24 grader kommer til at holde stik.

9,5 grader, regnvejr og let vind.

I alt 8 km.

Valgte at "pimpe" træningscyklen lidt op. Den har gjort det rigtig godt, så den fortjener nu at blive forfremmet til ægte tri træningscykel, med tristyr og navneskilt.

søndag den 22. april 2012

Kl.10.15:
Okay, jeg indrømmer at mit tempo ikke var på højde med det tempo jeg så der blev lagt ud med ved London Marathon. Man har vel lov til at drømme lidt. Kunne mærke at der var cykelben fra igår. Mon det var derfor at mine Asics Gel Nimbus 13 igen føltes som om de var helt færdige?
Jeg ved det ikke. Men da jeg altid har et par ekstra klar i kulissen, så er det dem som skal stå distancen næste weekend. Jeg har altid haft et par sko stående klar netop hvis uheldet skulle være ude. Par nr. 1 som ikke er afbildet, er kun lige løbet til med ca. 110-120 km, hvorved de er tilpasset mine fødder, men stadig har masser af spændstighed tilbage.

Skovbunden var blødere end normalt grundet nattens massive nedbør. Ellers havde jeg en trøje og hue for meget på under dagens træningspas.

10 grader, solskin og let vind.

I alt 18,4 km.

Evaluering af ugen:
En uge indeholdende et par rigtig gode træningspas, på trods af en uge hvor der trappes ned. Jeg har følt med bedre løbende, faktisk føler jeg at det løbemæssigt har været den bedste uge efter influenzaen i uge 7.

I alt for ugen:
Løb: 57,5 km.
Cykel: 130 km.
Svømning: 2,0 km.

Næste uge består kun af 3 korte løbepas (tirsdag, onsdag og torsdag) inden søndagens marathon.

lørdag den 21. april 2012

Kl.10.00:
Cyklede den velkendte Juelsminde tur med afstikker til Snaptun. Valgte igen at køre på reservecyklen. Med turen i dag har den nu rundet 1.000 km i år:
 Man må sige at den gør det godt. Der har intet været med den overhovedet. Imponerende af en lavpris cykel.

Turen var igen en af de kolde. Der var kun 7 grader ved start og der var ikke megen ændring ved slut eftersom der var overskyet hele vejen rundt. Dette var sidste cykelpas inden Hamburg Marathon næste weekend. Jeg ved godt at det ligger for tæt på et marathonløb, men da Hamburg er træningsløb er det godkendt.

Efter formiddagens kalorieforbrænding, så valgte jeg at gøre klar til at indtage lidt ekstra til eftermiddagens premier league kamp. Intet under at vægten ikke kommer lavere end de 68 kg.
7 grader, overskyet og let vind.

I alt 65 km med lidt over 30 km/t. i snit.

fredag den 20. april 2012

Kl. 10.45:
Vægten siger stadig 68 kg. Er det mon desserten fra Opus i søndags der spøger i kulissen?


Så er nedtrapningen til Hamburg Marathon 2012 begyndt. Holdte træningsfri dag i går. Svømning var ikke mulig grundet EU miljøministermøde, hvorfor dagen forblev træningsfri.

Løb i dag den lille rute til fiskerhuset i Boller Skov. Jeg har jo allerede 30 km i benene for denne uge, derfor skulle dagens løbetur ikke være længere. Der er nu 40 km i benene og løber derfor 18-20 km på søndag. Har derfor planlagt en mindre cykelrute i morgen.

Har tænkt over at mine Asics Nimbus føles flade efter ca. 500 km. Har derfor i dag aftalt tid med Asics Tech Studio, hvor jeg bl.a. skal have lavet Foot ID (3D scanning af foden).

6,5 grader, overskyet/regn (allerede efter 1,0 km) og en del vind.

I alt 9,7 km i rolige 4,27 min/km.

Konsultation hos Asics og 3D scanning af mine fødder viste at jeg er i den rigtige sko. Skoene burde kunne holde til ca. 800-1.000 km før de begynder at blive flade. Min oplevelse er så blot en anden. Hvis jeg på et tidspunkt vil i en lidt lettere sko, så vil Asics Sky Speed være et alternativ, men core træning vil også kunne gøre mig hurtigere på de sidste 10-12 km i et marathonløb.

Her er resultatet af scanningen:

onsdag den 18. april 2012

Kl. 12.15:
Løb den store tur rundt i Boller Skov. På turen rundt var der indlagt maksimalt iltoptagelsesinterval på 100 meter for hver kilometer. Det vil sige 15 stk. i alt.

Intervallerne lå med ca. 2:45 min/km i hastighed, hvilket er omkring 95% af max. Et kvalitetspas hvor benene trods gårsdagens ligeledes gode pas føltes rimelig friske. Måske er formen ved at være der.

9,5 grader, solskin og nogen vind.

I alt 14,7 km.

Trøjen til Hamburg marathon er klar. Tri løbetights i landsholdsfarver er stadig i restordre hos Fusion. De kommer først et par dage inden løbet.

tirsdag den 17. april 2012

Kl. 11.00:
Løb den store tur rundt i Boller Skov. Der var indlagt 3 x 1000 meter tempointervaller i Lars Brix 10 km tempo, hhv. 3,41 3,47 og 3,50. Brix vil sikkert sige at de sidste 2 tempointervaller var for langsomme. En tur hvor benene begynder at føles bedre tilpas.

7 grader, sol/regn og hagl samt en del vind.

I alt 14,7 km.

Et af de bedre pas.

Kl. 19.00:
Svømmede 4 x 400 meter og 2 x 200 meter. Havde stort set bassinet for os selv. Det planlagte svømmepas på torsdag er aflyst grundet EU 2012 topmødet. Dagens pas gik som forventet. Benene føltes ligeledes som i morges ikke så tunge. Måske er jeg på rette spor?

I alt 2,0 km.

mandag den 16. april 2012

Kl. 10.15:
Vejret var for godt til ikke at hente cyklen frem. Selvom cykeltræningen giver tunge ben, så skulle cyklen luftes. Turen gik over Juelsminde med afstikker til Snaptun. En tur i flot men koldt vejr.

7 grader, solskin og en del vind.

I alt 65 km med lidt under 30 km/t i snit.

søndag den 15. april 2012

Kl. 8.00:
Valgte at stå tidligt op og nå en kort tur inden dagens øvrige gøremål. Løb derfor den lille tur til Fiskerhuset i Boller Skov. Tåge på den første del af turen og solskin på den sidste del hjem. En skøn kold morgen tur.

5 grader tåge/solskin og meget let vind.

I alt 9,7 km.

Evaluering af ugen.
Har cyklet meget mindre denne uge sammenlignet med sidste uge. Til gengæld har jeg måske løbet for mange kilometre, hvis man umiddelbart blot ser på træningen som nedtrapning til Hamburg marathon. Men da det jo er et træningsløb og jeg holder fokus på Ironman Frankfurt i stedet, så er ugen godkendt.

I alt for ugen:
Løb: 74,8 km
Cykel: 51,5 km
Svømning: 3,4 km.

Søndag aften kl. 18.00:
Det var desværre heller ikke i år, at jeg var blandt de heldige der blev udtrukket til en plads i startfeltet på Ironman Hawaii. Men jeg deltager i lodtrækningen igen i 2013!

lørdag den 14. april 2012

Kl. 11.15:
Mesterlig og forbilledlig nedtrapning af min træningsmængde må man lede længe efter. Efter planen skulle jeg løbe 24 km i dag. Løb helt ud til enden af Boller Skov og ville løbe rundt i skoven og slottet. Kom dog til at løbe forkert hvorfor jeg løb 2 km for langt. Ikke særligt godt. Fridagen i går havde hjulpet lidt på benenes tilstand.

I morgen er der endnu en fridag, da nevø Alexander skal konfirmeres. Ser nu frem til morgendagens lodtrækning til Ironman Hawaii i hvilken jeg deltager for andet år i træk. Håber på det lykkedes for mig at vinde en adgang i år.

10 grader, solskin og let vind.

I alt 26 km i dag.

torsdag den 12. april 2012

Kl. 11.15:
Valgte at løbe helt ud for enden af Boller Skov. Igen var benene tunge allerede fra start. Tænkte over om det mon kunne være mine Asics Gel Nimbus der allerede efter omkring 450 km var ved at gå flade? Eller er der en anden årsag til mine trætte ben? Skoene er ved at være slidte, men der er nok ca 200-250 km tilbage i dem endnu, så det kan ikke være årsagen.

Talte sammen at jeg de sidste 8 dage har cyklet 236 km, løbet ca. 75 km og svømmet tæt på de 4 km samt hertil kommer aftenens træningspas. Det må være det der er årsagen til trætheden. Ser frem til træningsfri dag i morgen, skal nemlig på arbejde, og den opløsende svømning i aften.

Selv om jeg har fri fra arbejde de næste 2 uger så trapper jeg alligevel ned træningsmæssigt til Hamburg marathon, på trods af at det blot er et træningsløb for mig.

10 grader, solskin og let vind.

I alt 14,7 km med 4,33 min/km i snit.

Kl.19.00:
Under aftenens svømning forkuserede jeg på teknikken, bl.a. at få benene op i vandkanten. Lange armtag og mere horisontal overkrop i vandet hjælper hermed.

I alt 1,75 km.

onsdag den 11. april 2012

Kl. 10.30:
Benene var stadig godt trætte, så jeg besluttede mig for enten at tage en fridag eller hoppe på cyklen. Valgte selvfølgelig det sidste. Kørte derfor turen over Hornsyld, Asvig og Snaptun. Først efter ca. 40 km kunne jeg mærke at benene begyndte at fungere. Vejret blev ligesom benene bedre og bedre undervejs. Fra våde veje til tørre til sidst.

9 grader, skyet og let vind.

I alt 51,5 km med lige under 30 kmt. i snit.

tirsdag den 10. april 2012

Kl. 10.45:
Løb den lille rute til Fiskerhuset i Boller Skov. Benene ville slet ikke som jeg ville. De trænger til at blive blødt godt og grundig op i boblebadet. Ser derfor frem til aftenens svømmetræning.

9 grader, regn og en del vind.

I alt 9,7 km.

Kl. 19.00:
Det lykkedes ikke at få løst højre lårmuskel helt op, men det hjalp gevaldigt med lidt svømning. Følte under hele svømningen at jeg var tæt på at få krampe i musklen.

Svømmede 4 x 300 meter 4 x 100 meter og 50 meter afslappende.

I alt 1,65 km.

mandag den 9. april 2012

Kl. 11.00:
Valgte at løbe den store tur helt ud til enden af Boller Skov som restitutionstur. Den lange tur fra igår sad stadig i benene. Turen gik egentlig meget godt men mere tempo kunne ønskes.

4 grader, støvregn og let vind.

I alt 14,7 km med 4,35 min/km i snit.

søndag den 8. april 2012

Kl. 10.25:
Løb den store rute i Boller Skov efterfulgt af den lille rute. Varmt i solen og koldt i skoven. En ganske udemærket tur.

Nu er der 3 uger til Hamburg Marathon og jeg begynder så småt at trappe lidt ned. Eftersom det alene er tale om et træningsløb, vil nedtrapningen ikke være så omfattende som planlagt. Der vil stadig være cykel træning som vil give tunge ben.

6 grader, solskin og meget let vind.

I ialt 25 km med 4,34 min/km i snit.

Evaluering af ugen.
En ganske god uge med mere stabilitet, godt hjulpet af påskedagene. Ser nu frem til nogle kvalitetspas de kommende 3 uger hvor jeg har fri fra arbejde.

I alt for ugen:

Svøm: 4,0 km
Cykel: 185 km
Løb: 59 km

lørdag den 7. april 2012

Kl. 11.25:
Da jeg igår havde valgt at inddrage fridagen, skulle dagens træning være af den lette slags. Cyklede derfor den store tur til Juelsminde. Skønt det var flot skyfrit vejr, så var det en meget kold vind der blæste da jeg skulle hjem fra Juelsminde.

4 grader, skyfrit og en hel del vind.

I alt 65 km med lidt under 30 kmt i snit.

fredag den 6. april 2012

Kl. 8.45:
Ville lige ud og ryste gårsdagens cykeltur ud af benene. Løb derfor den lille Boller Skov tur. Benene havde det bedre end ventet.

En ganske udemærket tur.

3 grader, støvregn/let regn, let vind.

I alt 9,7 km med 4,35 min/km i  snit.


Kl. 11.00:
Tog i svømmehallen for at få løst musklerne op.

Svømmede 400 m, 300 m, 200 m og 100 m samt 2 x 500 m. Ganske udemærket pas, hvor der både blev lagt godt tempo og løst op efterfølgende.

I alt 2,0 km.

Så kan påskefrokosterne blot komme an!

torsdag den 5. april 2012

Kl. 10.00:
Cyklede ruten til Juelsminde men ikke med afstikker til Snaptun. Kørte ruten 2 gange. Havde egentlig kun planlagt at køre 90 km, men jeg blev grebet af det gode men kolde vejr. Mødte tri-klubben på første omgang, grundet punktering hos dem.

Vil overveje at deltage i lørdagens enkeltstart.

3 grader, skyfrit, en del til nogen vind.

I alt 120 km med lige under 30 km/t i snit.

onsdag den 4. april 2012

Kl. 17.45:
Løb den lille tur til fiskehuset i Boller og hjem ad Boller stien. Første km i langsomme 4:46 min.

Mødte fætter Johnny på Nordrevej. Han så ud til at have god fart i benene i modsætning til visse andre.

Kom rundt i 41 min. så det blev alligevel en godkendt tur.

7 grader, skyfrit og nogen vind.

I alt 9,6 km med 4:20 min./km i snit.

tirsdag den 3. april 2012

Kl.19.00:
Den sædvanlige tirsdags svømmetur i Aqua Forum, nu i EU 201½ indpakning. EU topmøderne vil de kommende måneder påvirke mulighederne for træning. Det skal lige planlægges nøjere.

Svømmede 4 x 500 meter. Havde glemt at få mit Garmin ur med derop.

Ok pas.

I alt 2,0 km.

mandag den 2. april 2012

Kl. 18.05:
Som den flittige læser af denne blog sikkert har lagt mærke til, så har de seneste uger budt på en træt krop og meget tunge ben.

Dagens løbetur blev derfor gennemført udenfor programmet. Det vil sige, at der var ingen krav om hastighed, intervaller eller længde. Der var alene tale om en tur, hvor benene ville bestemme ruten og hastigheden.

Jeg løb derfor ud ad Boller stien og endte med at løbe den lange tur. Med tid til at følges og snakke med løbere som jeg indhentede. Endte med at løbe de sidste km i tempo lige over 4 min.

6 grader, overskyet og en kold vind.

I alt 14,7 km med alligevel et snit på 4,35 min/km.

søndag den 1. april 2012

Kl. 9.45:
Cyklede den velkendte rute over Juelsminde incl. Snaptun. Kørte ind gennem Møgelkær over mod Bjerre og til Hornsyld. Herfra Gramrode og til Skjold, med afstikker til Brund og derfra hjem.

Benene føltes først trætte efter 30 km. Kørte i regn i ca. 40 km.

6 grader, skyet/regn og en hel del vind.

I alt 90 km med et snit lige under de 30 km/t.

Evaluering af ugen.
Generelt lidt hårdere intervalpas, men benene har over en kam været trætte. Måske den marginalt forøgede mængde er årsagen? Det vigtigste, stabiliteten, den er ved at være tilbage.

Løb: 61,6 km (+1%)
Cykel: 90 km (+39%)
Svøm: 5,0 km (+16%)